V Holešově startuje nový projekt, Vzdělávací centrum Hájenka nabídne bohatý program pro děti i dospělé

Hájenka stojící v krásném prostředí zámeckého parku v Holešově prošla před několika lety velkou rekonstrukcí. Její dveře jsou otevřeny dětem i rodičům z Holešova a okolí. Nejen, že zde sídlí Skřítkova lesní školka a turistický oddíl mládeže, ale každé léto zde probíhají příměstské tábory pro děti a kurzy pro mládež. Od nového roku by zde mělo vzniknout také vzdělávací centrum pro širokou veřejnost.

“Hájenka je naše srdcová záležitost, žije vlastním životem a my bychom nyní chtěli její dveře otevřít i široké veřejnosti,” říká jeden z autorů projektu Jakub Šneidr. Hájenka by se od nového roku měla stát místem, kde se budou moci lidé setkávat za účelem vzdělávání a osobnostního růstu. “Na programu právě usilovně pracujeme, rádi bychom nabídli zajímavé kurzy a workshopy týkající se především osobnostního růstu. Máme kolem sebe velkou komunitu dětí i rodičů z Holešova a širokého okolí, především pro ně chceme připravovat zajímavý program,” dodává Jakub Šneidr.

DSC_0273.jpg

Na co se tedy můžeme těšit?
“Máme v plánu například kurz o montessori výchově dětí se zkušenou lektorkou Irenou Kubantovou. Jejím seminářem jsem si sám prošel a musím říct, že jsem si odnesl spoustu zajímavých poznatků a ještě jsem se u toho dobře bavil,” směje se Jakub. Na jaře se pak uskuteční oblíbený kurz Respektovat a být respektován. Kurz o respektující výchově proběhne na Hájence již podruhé. Jedná se o sedm odpoledních seminářů, kterými provází kliničtí psychologové a autoři stejnojmenné knihy, manželé Kopřivovi. “Moc se těšíme také na kurz první pomoci zážitkem, který pro nás připravuje organizace ZDrSEM. Kromě vzdělávacích kurzů bychom rádi organizovali také řemeslné workshopy. V jednání je například víkendový kurz s potulnou kovářkou Martinou Turečkovou či výroba barefootové obuvi,” říká další z autorů projektu Petr Němčík.

DSC_0035 \(1\).jpg

Kompletní program Vzdělávacího centra najdete na www.tokaheya.cz nebo na facebookových stránkách @Vzdělávací centrum Hájenka Holešov.