Tokaheya Blog

Autor Eva

zrušit filtr

Hrdinové v oflajnu - Člověk dokáže víc, než si myslí Rozhovor s Klárou Novotníčkovou, účastnicí kurzu Hrdinové v oflajnu

Dětské příměstské tábory u Hájenky probíhají již řadu let. V loňském roce se však organizátoři rozhodli rozšířit nabídku o kurzy pro dospívající ve věku 12 - 16 let. Děti generace Z, které vyrostly ve světě internetu, postavili pořadatelé výzvám reálného života. Kurzy pro mládež byly původně experimentem, který však dopadl nad očekávání. Mladí lidé strávili týden v Holešově a blízkém okolí a věnovali se nejrůznějším projektům.
Jaké to bylo zažít netradiční kurz na vlastní kůži? Proč stojí za to vystoupit ze své komfortní zóny? A kolik práce dá uvařit oběd z vlastnoručně nasbíraných surovin? Přečtěte si rozhovor s jednou z účastnic kurzu, Klárou Novotníčkovou (14 let).
DSC_1106.jpg

Vzdělávací centrum Hájenka se v létě mění na zemi příběhů a dobrodružství Letos odstartuje už 10. ročník letních příměstských táborů u Hájenky

Vzdělávací centrum Hájenka, které se nachází v krásném prostředí holešovského zámeckého parku, se v létě mění na království dětských příběhů a dobrodružství. Již 10 let tam totiž po celé léto probíhají příměstské tábory. Tábory jsou rozděleny do tří kategorií podle věku. Jedná se o tábory pro nejmenší (3-6 let), tábory pro starší děti (7-12 let) a v loňském roce přibyly také letní kurzy pro mládež (13-16 let).
Příspěvek tábory \(1\).png

Vzhůru za dobrodružstvím s horolezkyní Gertrudou Snow Vzdělávací centrum Hájenka nabídne jarní příměstský tábor pro děti

Jarní prázdniny se blíží. Plánovat nejistou dovolenou v Tatrách či Alpách je letos jen pro ty nejotrlejší. Hranice a lyžařské vleky se otevírají a zavírají, rychleji než automatické dveře nákupního centra před Vánoci. Pokud se rozhodnete neriskovat a pro jednou zůstanete o “jarňákách” doma, nabízí se v Holešově horská alternativa alespoň pro vaše děti.

V Holešově startuje nový projekt, Vzdělávací centrum Hájenka nabídne bohatý program pro děti i dospělé

Hájenka stojící v krásném prostředí zámeckého parku v Holešově prošla před několika lety velkou rekonstrukcí. Její dveře jsou otevřeny dětem i rodičům z Holešova a okolí. Nejen, že zde sídlí Skřítkova lesní školka a turistický oddíl mládeže, ale každé léto zde probíhají příměstské tábory pro děti a kurzy pro mládež. Od nového roku by zde mělo vzniknout také vzdělávací centrum pro širokou veřejnost.

starší články